08 mei 2017

Onveilige verkeerssituaties

Het CDA Den Haag heeft via haar meldpunt verkeersonveilige situaties weer diverse meldingen binnengekregen. De lokale fractie legde een aantal onveilige situaties neer bij het stadsbestuur met het verzoek deze zo spoedig mogelijk op te lossen. 

Zo vraagt het CDA de gemeente om nu eindelijk iets te doen aan de verzakking van het wegdek op het Spui. Ook kaart het CDA aan dat er vaak auto’s verkeerd geparkeerd staan in een aantal straten in Morgenstond waardoor rolstoelgebruiker, ouderen met een rollator en bewoners met kinderwagens geen gebruik kunnen maken van de oversteekplaatsen met verlaagde stoep die speciaal voor hen zijn aangelegd. In de Bosbessenstraat in de Vruchtenbuurt staan auto’s zo geparkeerd dat het gevaar oplevert voor fietsers. Het CDA zou graag zien dat hier maatregelen voor komen. Ook wil het CDA dat de wethouder werk maakt van de gevaarlijke oversteekplaats op de Oude Haagweg ter hoogte van de Walnootstraat en het gevaar voor fietsers dat is ontstaan door de versmalling van de Sportlaan ter hoogte van de Houtrustlaan. Tot slot vraagt het CDA de wethouder om, net als in Escamp, in alle stadsdelen een onderzoek te doen naar verkeersveiligheid op zebrapaden.


CDA-fractievoorzitter Daniëlle Koster: ‘’Wij zijn blij dat bewoners ons weten te vinden en hopen dat het stadsbestuur voortvarend aan de slag met deze meldingen om de verkeersveiligheid in onze stad te verbeteren. Heeft u ook een onveilige verkeerssituatie? Meldt het ons! Samen maken wij Den Haag veilig.’’

Melding? Ga naar: www.cdadenhaag.nl/meldpuntMail: [email protected]Of bel: 070 - 353 37 27 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.