12 juni 2017

Overlastgevende buren worden aangepakt

Onze burgemeester gaat gebruik maken van de nieuwe ASO-wet waardoor het makkelijker wordt voor haar om overlastgevende buren aan te pakken. Dit laat zij weten in antwoorden op vragen van het CDA en de VVD. 

Burgemeesters in Nederland kunnen door de nieuwe landelijke ASO-wet bevoegdheden krijgen waardoor zij mensen die hun buren het leven zuur maken harder aan kunnen pakken. Het Haagse CDA en VVD vroegen onze burgemeester om actief gebruik te gaan maken van die bevoegdheden omdat in onze stad helaas veel mensen zijn die langdurig hardnekkig overlast hebben van hun buren en daardoor geen woongenot meer beleven. Op dit moment is het nog lastig om op te treden tegen woonoverlast vanuit particuliere woningen.


CDA-er Daniëlle Koster en VVD-er Ingrid Michon: ‘’Door gebruik te gaan maken van haar nieuwe bevoegdheden mag de burgemeester straks aangeven wat een vervelende buur moet doen of laten om de situatie te verbeteren, boetes opleggen en in een uiterste geval uit huis plaatsen. We zijn blij dat burgemeester voornemens is dit te gaan doen zodat mensen in onze stad minder overlast zullen ervaren van asociale buren.‘’ De Haagse gemeenteraad ontvangt in de tweede helft van 2017 een uitgewerkt voorstel van de burgemeester.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.