21 januari 2016

Park+Ride en Park+Fiets op de Binckhorst

Een goede parkeer- en reisvoorziening mist volgens het CDA nog in de plannen voor de Haagse Binckhorst. Gisteren debatteerde de Haagse gemeenteraad over de plannen.

De Binckhorst ligt naast de A4, A12 en heeft straks een goede aansluiting op de A13, maar er komt geen oplossing voor automobilisten die willen overstappen op het openbaar vervoer of de fiets. Michel Rogier van het CDA pleitte gisteren voor zo'n voorziening. ''We hebben er straks de Rotterdamsebaan en een hoogwaardige OV-verbinding. Bovendien is het ontzettend dicht bij het centrum. Daar moet je toch slim mee omgaan?'' Wethouder Revis ziet echter niets in de plannen. Voor Rogier is het nog geen gelopen race. Hij kaart het onderwerp nog een aan bij verkeerswethouder Tom de Bruijn. Rogier: ''We willen schonere lucht, minder auto's in de binnenstad en fietsgebruik bevorderen. Het is een gemiste kans als we hier nu niets mee doen.''


Plannen Binckhorst
Voorts is Rogier erg te spreken over de plannen die van de Binckhorst een waterrijk gebied maken. In de plannen staan grote investeringen om het gebied nog aantrekkelijker te maken en geven uitvoering aan de CDA-motie om een passantenhaven te realiseren, onder andere voor rondvaartorganisaties. Wat het CDA betreft is de Binckhorst wel prioritair een gebied voor bedrijven en industrie. De plannen om woningen te realiseren mogen de ontwikkelingen van de Binckhorst als bedrijventerrein volgens de christendemocraten niet in de weg staan.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.