17 januari 2017

Problemen straatverlichting Valkenboskwartier

Zaterdag en zondag zat opnieuw een deel van Segbroek, het gebied rond de Marconistraat, Fultonstraat, Galileistraat, Noorderbeekdwarsstraat, Edisonstraat en Valkenboslaan in het Valkenboskwartier, in het donker. Op 2 januari  was het ook al raak. Toen viel de straatverlichting in dit gebied ook al uit.

Daniëlle Koster van het CDA vindt het uitvallen van de straatverlichting, met name gelet op de veiligheid in de wijk in de avond en nachtelijk uren, zeer zorgelijk. Begin januari vroeg zij dan ook naar de oorzaak van het uitvallen van de straatverlichting. Een kapotte zekering bleek de boosdoener. Na vervanging werkte de verlichting weer. Maar afgelopen zaterdag ging het weer mis. De gemeente repareerde de lantaarnpalen in het Valkenboskwartier maar zondagavond vielen ze opnieuw uit. ‘’De verlichting wordt telkens gemaakt voor de korte termijn maar een structurele oplossing blijft uit‘’ aldus Koster. ‘’Wij willen dat de wethouder het probleem met de straatverlichting aanpakt zodat Valkenbosch niet meer zonder verlichting komt te zitten.‘’ Ook vraagt Koster naar de manier waarop het uitvallen van de verlichting in de avond, na sluitingstijd van de gemeente, met spoed door bewoners gemeld kan worden en wat er vervolgens met een melding wordt gedaan.


Scheveningen en Ypenburg
Het CDA vraagt de wethouder tot slot ook naar de oorzaak van het tot twee maal toe uitvallen van de straatverlichting op Scheveningen vorige week en het uitvallen van de verlichting in Ypenburg op 5 januari. De partij wil weten of er een verband is tussen het uitvallen van de straatverlichting in de wijken. Koster: ‘’Het lijkt erop dat er de laatste tijd meer dan gemiddeld vaak straatverlichting uitvalt in onze stad. Wij willen van de wethouder weten of onze constatering klopt en wat daarvan dan de oorzaak is.’’

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.