17 december 2015

Startsein Community tegen Eenzaamheid tijdens lunch op de Pier

Gistermiddag gaf CDA-wethouder Karsten Klein het startsein voor de Community tegen Eenzaamheid. Het project werd gelanceerd tijdens een lunch met bijna 700 eenzame op De Pier.

De gemeente, ondernemers en verschillende instellingen bundelen hun krachten in de Community tegen Eenzaamheid om eenzaamheid bij ouderen te bestrijden. Klein zei over de Community tegen Eenzaamheid al eerder: “Bestrijding van eenzaamheid onder senioren in Den Haag is een belangrijk thema waar wij ons als gemeente actief voor inzetten. Samen met verschillende organisaties en partners vormen we de Community tegen Eenzaamheid omdat wij tenslotte allen een gedeelde verantwoordelijkheid hebben om eenzaamheid tegen te gaan."

Ouderen konden zelf tijdens de lunch op de Pier aangeven hoe zij denken dat eenzaamheid het best bestreden kan worden. Zij weten immers zelf het beste waar behoefte aan is. De Community gaat met deze wensen aan de slag om er praktische handvatten voor te bedenken om zo de eenzaamheid onder ouderen te bestrijden. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.