22 april 2015

Uitstel mag niet gelden voor aanpak fietsonvriendelijke Schenktunnel

Het CDA Den Haag wil voorkomen dat uitstel van het vervangen van het Schenkviaduct tot gevolg heeft dat ook de onvriendelijke fietssituatie in de Schenktunnel niet op korte termijn wordt opgelost. De lokale fractie wil dat de Schenktunnel, de fietstunnel onder het spoor en het Schenkviaduct, een volwaardige en veilige fietsverbinding wordt.

Fietsers moeten nu bij het binnengaan en het verlaten van de tunnel een trap afdalen en bestijgen. ‘’Verre van fietsvriendelijk, vooral voor gebruikers met zwaardere (bak)fietsen of fietsen met kinderzitjes’’, aldus CDA-er Michel Rogier. In september 2013 vroeg het CDA daarom om een glooiende fietsroute zonder trappen. De wethouder beloofde toen de fietstunnel aan te pakken wanneer het Schenkviaduct zou worden vervangen.

‘’Wij lezen nu echter dat uit onderzoek blijkt dat het 75-jaar oude Schenkviaduct nog tot 2040 kan blijven staan en dat de gemeente de komende tijd niet van plan is om grote aanpassingen te doen. Wij willen echter wel op korte termijn een oplossing voor de fietsers’’, aldus Rogier. De lokale fractie vraagt om opheldering bij de gemeente.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.