28 mei 2015

Vanaf centraal station de zee op

Het CDA Den Haag wil dat bootjes vanaf de grachten in het centrum van Den Haag naar Scheveningen haven en de zee kunnen varen. Een aansluiting van de haven op de binnenwateren van Den Haag zou volgens de lokale fractie nog meer reuring op het Haagse water creëren en daarmee de pleziervaart en het toerisme een impuls geven. Donderdagmiddag sprak de gemeenteraad over de plannen van het college over de haven op Scheveningen.

Woordvoerder Scheveningen Cees Pluimgraaff is zeer te spreken over de plannen van het college over Scheveningen Haven en ziet een verbinding van de haven op de Haagse binnenwateren als een goede toevoeging. ‘’Het zou prachtig zijn wanneer bewoners en toeristen vanaf het Centraal Station op een geschikte (rondvaart)boot kunnen stappen en zo de zee op kunnen varen. Een unieke ervaring, dat zal toevoegen aan de aantrekkelijkheid van onze stad en Den Haag nog meer op de kaart zal zetten.’’ Wanneer een verbinding tot stand komt hoeven pleziervaarders niet meer via Delft of Maassluis te varen om de zee op te gaan.

Pluimgraaff geeft de wethouder wel mee dat dit plan de industriële werkzaamheden in Scheveningen haven niet mag belemmeren. De wethouder ziet mogelijkheden in het plan van Pluimgraaff en zegde hem toe te onderzoeken of het verbinden van de haven met de Haagse binnenwateren mogelijk is.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.