04 februari 2019

Veilig spelen in Vroondaal

Eén van de plekken waar Vroondaalse kinderen graag tikkertje spelen, fietsen of overgooien, is de brede stoep aan de Nelly Sachslaan, bij de kruising met de Gabriela Mistrallaan. Oversteken is hier voor kinderen echter niet veilig, het CDA Den Haag stelt daarom vragen aan het stadsbestuur.

Naast het kruispunt wordt gewerkt aan een kinderspeelplaats, zodat de kinderen in de toekomst ook op speeltoestellen kunnen spelen. Het zal dan nog drukker worden op de kruising, waardoor het extra belangrijk is dat kinderen veilig kunnen oversteken. Het CDA deelt de zorgen van ouders. Door een heg aan de ene kant van de weg is er geen vrij zicht op het wegdek en trottoir, automobilisten zien jonge kinderen daarom over het hoofd.

Daniëlle Koster van het CDA vindt het een gevaarlijke situatie: “Niet alleen is het zicht van automobilisten beperkt, ook worden auto’s niet of nauwelijks afgeremd. Er wordt in de straat en dus ook op het kruispunt 30 km/uur gereden, dat is veel te hard als je je bedenkt dat hier de hele dag kinderen aan het spelen zijn.” Bewoners hebben de situatie aangekaart bij de projectontwikkelaar en gemeentelijke uitvoerder. Daarbij hebben zij verzocht om een stopstrip te plaatsen bij de kruising, die het verkeer dwingt stapvoets de kruising te benaderen. De bewoners merken geen voortgang in de kwestie en benaderden het CDA, naar aanleiding van de inzet van Daniëlle Koster voor verkeersveiligheid aan de Madepolderweg. Bezorgde ouders vrezen dat er eerst iets moet gebeuren aan de Nelly Sachslaan voor er actie wordt ondernomen. “Zo ver mag het natuurlijk nooit komen, hopelijk maakt de gemeente het snel in orde”, aldus Koster.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.