06 januari 2015

Vergeet graffiti niet bij aanpak stadsentrees

Het CDA in de Haagse gemeenteraad wil dat de gemeente bij het opknappen van de stadsentrees aandacht besteedt aan het aanpakken van graffiti. Dit vraagt de lokale fractie aan de wethouder.

Vorige week maakte de gemeente bekend dat zij de komende vier jaar 18 miljoen gaat investeren in het opknappen van de stadentrees. ‘’Het CDA is zeer blij met deze broodnodige investering. Het is belangrijk dat bezoekers met plezier onze stad inkomen en zich welkom voelen. Dit is goed voor het toerisme en de lokale economie. Ook profiteert de Hagenaar zelf van een schoon aanzicht van de stad’’ aldus woordvoerder citymarketing Cees Pluimgraaff.


De wethouder vergeet in zijn aanpak volgens het CDA echter één van de grootste vervuilers van de stadentrees: graffiti. Een zeer grote ergernis van menig bewoner en bezoeker. Pluimgraaff: ‘’Veel bezoekers komen via het spoor of via grote wegen onze stad binnen en doen daar hun eerste indruk van onze stad op. Ook al doet de gemeente veel om graffiti in de stad te verwijderen (begin vorig jaar stelde het CDA hier al vragen over) zien wij langs het spoor en langs grote wegen dat er nog veel objecten door graffiti vervuild zijn.’’

Het CDA stelt voor dat wanneer de gemeente de negen belangrijkste toegangswegen een make-over geeft door onder andere mooiere bestrating, nieuwe verlichting, betere wegwijzers, modieuze bankjes en een overzichtelijke inrichting, zij ook meer aandacht besteedt aan het verwijderen van graffiti. ‘’Het doel wordt anders niet behaald’’, waarschuwt Pluimgraaff.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.