28 november 2014

Verhoging parkeertarief winkelcentrum Ypenburg onacceptabel

Het CDA verzet zich hard tegen de aangekondigde verhoging van het parkeertarief bij winkelcentrum Ypenburg. De lokale fractie pleit juist voor een pilot met vrij parkeren op die locatie. 

Verbaasd was CDA-woordvoerder ondernemen Cees Pluimgraaff toen hij hoorde dat de parkeertarieven bij winkelcentrum Ypenburg fors worden verhoogd. ‘’In plaats van 25 cent moet nu 1.70 euro per uur worden betaald. Een stijging van meer dan 600 procent! Dit is voor veel bezoekers die even snel een boodschapje willen doen in het winkelcentrum een te hoog bedrag’’, aldus Pluimgraaff. Funest voor de ondernemers noemt de CDA-er de verhoging.


Het CDA stelt juist voor om in Ypenburg een blauwe zone in te stellen, waar bezoekers van het winkelcentrum het eerste uur gratis kunnen parkeren. Pluimgraaff: ‘’In winkelcentra rondom het centrum in Ypenburg kunnen bezoekers veelal gratis of tegen een fors lager tarief parkeren. We hebben aan het gemeentebestuur gevraagd om een blauwe zone in overweging te nemen voor winkelcentrum Ypenburg. Zo krijgen ondernemers aldaar een steuntje in de rug van de gemeente in plaats dat ze worden tegengewerkt.’’

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.