29 januari 2015

Verkeersonveilige situatie Cantateplein

Het CDA verzoekt de gemeente met spoed de verkeersveiligheid rondom de school op het Cantateplein in Loosduinen te verbeteren. ‘’Leerlingen moeten via een veilige route naar school kunnen’’, vindt Daniëlle Koster van het CDA Den Haag.

Afgelopen herfst namen de leerlingen van de Ds. W.E. den Hertogschool hun intrek in SBO de Octaaf aan het Cantateplein omdat hun schoolgebouw aan de Luxemburgstraat wordt herbouwd. Gevolg: veel meer kinderen die dagelijks zelf lopend of per fiets naar school komen of met de fiets of auto worden afgezet. Er is een chaotische en gevaarlijke verkeerssituatie op het Cantateplein ontstaan.

Koster: ‘’We zijn nu drie maanden verder en er zijn nog geen veiligheidsmaatregelen door de gemeente genomen. Wij willen niet wachten tot het misgaat en vragen de gemeente zo spoedig mogelijk maatregelen te nemen om de veiligheid te garanderen.’’ De fractie denkt hierbij bijvoorbeeld aan het plaatsen van tijdelijke zebrapaden, het instellen van eenrichtingsverkeer of het scheiden van auto’s en fietsen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.