28 november 2015

Verkiezing vrijwilliger van het jaar!

Vrijwilligers, de onzichtbare helden van onze stad, die zich belangeloos inzetten voor anderen, verdienen het op in het zonnetje te worden gezet. Dat gebeurt elk jaar op het Haagse Helden Gala, dat het gemeente voor de vele Haagse vrijwilligers organiseert. Dit jaar wordt op dit gala voor het eerst de Haagse Held van het jaar uitgeroepen.

Op verzoek van het CDA Den Haag is de verkiezing van vrijwilliger in de zorg een aparte categorie. ‘’De vele vrijwilligers in Den Haag zijn van onschatbare waarde en verdienen het om op positieve wijze aandacht te krijgen’’, aldus CDA-fractielid Mohamed Mahawat Khan die daarom erg blij is met het Haagse Helden Gala en de verkiezing van Haagse Held van het Jaar. ’Wij doen een steeds groter beroep op zorgvrijwilligers en voor deze specifieke groep vrijwilligers ontbrak nog een maatregel om hen in het zonnetje te zetten. Deze jaarlijkse verkiezing van Haagse zorgvrijwilliger bij de Haagse Held van het Jaar heeft het vrijwilligerswerk in de zorg de verdiende blijk van waardering.’’

Haagse Held van het Jaar
Haagse vrijwilligersorganisaties konden afgelopen maand hun beste vrijwilliger nomineren voor de titel 'Haagse Held van het jaar'. Een deskundige jury koos uit alle aanmeldingen vijftien vrijwilligers uit voor de verkiezing van de 'Haagse Held van het Jaar'. Het publiek bepaalt uiteindelijk welke vrijwilliger met de titel 'Haagse Held van het Jaar' naar huis gaat. De vrijwilligers zijn verdeeld in zes categorieën: Zorg en welzijn, Sport, Cultuur, Onderwijs en Jeugd, Levensbeschouwelijk en Buurt en Omgeving. Via een online stemmodule kun je stemmen op jouw favoriete vrijwilliger. Breng hier tot 3 december je stem uit en zet jouw Haagse Held in de spotlight! 

Haagse Helden Gala
Het Haagse Helden Gala, waar ook de uitreiking van de Haagse Held van het Jaar plaatsvindt, is op 10 december in het IBIS Hotel Den Haag.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.