22 september 2016

Week tegen Eenzaamheid

Van 22 september tot en met 1 oktober is het de nationale Week tegen Eenzaamheid. De week begon in Den Haag met de lancering van het verhalenboekje van de Community tegen Eenzaamheid. CDA-wethouder Zorg Karsten Klein: ‘’Iedereen is nodig om eenzaamheid te voorkomen!’’ 

Eenzaamheid is een groot maatschappelijk probleem. Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. En al loopt de één meer risico op eenzaamheid dan de ander, iedereen kan op enig moment in zijn leven met eenzaamheid geconfronteerd worden. In de Week tegen Eenzaamheid worden verschillende activiteiten georganiseerd om eenzaamheid bij mensen te herkennen en om eenzaamheid aan te pakken door te ontmoeten en gezellig samen te zijn.

Doet u ook mee?
Er zijn diverse activiteiten waaraan u kunt deelnemen in de stad. Kijk hier wat u kunt doen. De CDA-fractie eet vanavond mee met bewoners bij de gemeenschappelijke maaltijd bij het Buurthuis van de Toekomst Morgenstond. Bij het buurthuis worden meerdere malen per week door vrijwilligers maaltijden gemaakt en geserveerd voor bewoners die anders alleen zouden eten.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.