04 september 2014

Weer voortgang in strijd om meer studentenhuisvesting

In de strijd van het CDA tegen het tekort aan studentenhuisvesting verzocht woordvoerder studentenzaken Michel Rogier het college onlangs om coulanter om te gaan met de huidige regels omtrent kamerverhuur voor studenten.

Aanleiding hiervoor was dat het CDA van verschillende studenten(organisaties) vernam dat de pandbrigade, ondanks de in het verschiet liggende versoepeling van de kamerverhuurregels, doorgaat met de strikte handhaving van de regels en studenten uit huizen zet. Dit gebeurt in de laatste wijken in Den Haag waar nog geen kamers verhuurd mogen worden aan studenten.

Michel Rogier trok direct aan de bel bij het college.

Het college reageert positief.  
Het college gaf het CDA gelijk en wil het beleid zo spoedig mogelijk evalueren. ‘’Het is goed te zien dat het college onze mening deelt dat onnodig vertrek van kamerbewoners zoveel mogelijk beperkt dient te worden totdat er duidelijkheid is over het beleid en wijst op het gebruik van meer coulance in het huidige beleid.’’, aldus Michel Rogier.

Het CDA is van mening dat ook in de laatste wijken waarin een verbod op meerdere studenten in een huis geldt, dit verbod opgeheven moet worden omdat het delen van een huis juist voor studenten een ideale optie is.  ‘’Mede door toedoen van het CDA gaat het beleid over studentenhuisvesting gelukkig veranderen maar in de tussentijd moeten studenten ook beschermt worden’’, aldus Rogier.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.