21 januari 2015

Wethouder Klein waardeert nieuwe initiatieven

Het CDA feliciteert Seepje, Greenfox en Privacy op Internet met het winnen van de Haagse vernieuwingsprijzen die werden uitgereikt op de Big improvement day (BID) in het AFAS Circustheater. CDA-wethouder Karsten Klein reikte een bedrag van 80.000 euro uit aan de bedenkers van deze initiatieven.

De BID is een bijeenkomst waar het bedrijfsleven, de overheid en de wetenschap met elkaar in gesprek gaan om te komen tot inspirerende en nieuwe ideeën. Met de intentie om op zoek te gaan creatieve, innovatieve initiatieven die een bijdrage leveren aan internationale vraagstukken met een maatschappelijke impact. Aan deze dag heeft de gemeente Den Haag heeft een prijs toegezegd voor de beste initiatieven. Hiermee hebben de winnaars de mogelijkheid hun initiatief uit te voeren. Wethouder Karsten Klein: "Met de subsidieregeling Haagse Vernieuwers wil de gemeente Den Haag creatieve bedrijven, internationale organisaties en kennisinstellingen stimuleren om gezamenlijk nieuwe innovatieve concepten te ontwikkelen om de stad te verbeteren.’’

Het CDA ondersteunt dit evenement van harte omdat het voor de economie en werkgelegenheid noodzakelijk is om ondernemers ruimte te geven en mee te laten denken in wat de gemeente wel en niet moet doen om de economie op orde te krijgen. Daarbij zijn creativiteit en vernieuwingen belangrijke begrippen. Dit moet uiteindelijk leiden tot een verbetering van de toekomst van Nederland en in het bijzonder Den Haag.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.