16 november 2017

Zorgvuldigheid geboden vergunningaanvraag gamehal

CDA-fractievoorzitter Daniëlle Koster heeft vragen gesteld  over de recente vergunningaanvraag voor de gamehal aan de Grote Markt. Het CDA heeft meerdere keren aandacht gevraagd voor de komst van de gamehal en wil dat het stadsbestuur eerst het advies van de Kansspelautoriteit afwacht over een eventuele aanpassing van de wet rondom gamehallen, alvorens zij de vergunning verstrekt.


Het CDA is een groot voorstander van initiatieven die bijdragen aan de levendigheid in de binnenstad. Koster is dan ook niet tegen de komst van de gamehal, maar wil dat de gemeente zorgvuldig handelt om onze kinderen tegen zichzelf te beschermen. “Het is toch raar dat we strenge regels hebben rondom casino’s voor volwassenen, maar niet voor gamehallen die gericht zijn op kinderen waar ook het gevaar van verslaving aanwezig is.” aldus Koster. Het CDA heeft dan ook eerder de wethouder gevraagd met de eigenaar in gesprek te gaan om hem op zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid te wijzen als de zaak wordt geopend. De eigenaar moet wat het CDA betreft toezicht houden op kinderen die de gamehal bezoeken, via een deurbeleid en dit actief monitoren zodat we kunnen voorkomen dat kinderen er onder schooltijd komen of er de hele week rondhangen.

“Het CDA Den Haag heeft eerder aan het stadbestuur gevraagd om een advies van de Kansspelautoriteit naar de gemeenteraad te sturen zodra het er is. Dit advies komt waarschijnlijk binnenkort, daarom wil het CDA dat de gemeente eerst dit advies afwacht voordat de vergunning verstrekt wordt zodat er in het geval aanvullende eisen worden gesteld, we dit bij de start van de gamehal goed kunnen regelen ” aldus Daniëlle Koster.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.