09 november 2009

CDA Gouda verkiezingsprogramma 2010: doe mee in Gouda!

Gouda is een aantrekkelijke stad om te wonen, leven en werken. Maar dat gaat niet vanzelf. Iedere Gouwenaar heeft daarin een verantwoordelijkheid. Als inwoner van Gouda heeft iedereen de taak om bij te dragen aan onze stad. Het CDA wil een stad waar we normaal met elkaar omgaan op straat: doe mee! Meedoen, dat betekent: vrijwilligerswerk doen, Nederlands spreken, jezelf scholen of werken, de openbare ruimte netjes houden, enzovoort. Asociaal gedrag en korte lontjes mogen we niet accepteren.
Dat is één van de hoofdlijnen uit het verkiezingsprogramma van het Goudse CDA, dat een realistisch en degelijk programma voor de gemeenteraadsverkiezingen 2010 heeft geschreven.
 
Het CDA ziet zaken die duidelijk aangepakt moeten worden.
 
De komende jaren moet de veiligheid worden vergroot en de overlast worden aangepakt. Bijvoorbeeld door ook jongeren die jonger zijn dan 12 jaar aan te pakken en ouders mee te laten betalen aan schade. Een alcoholverbod en een pasjessysteem voor coffeeshops zijn nodig om de politie meer armslag te geven om op te kunnen treden bij overlast. 
 
Verder wil het CDA veilige fietsroutes van en naar de Goudse scholen voor kinderen. Alsmede jaarlijks 10 speelveldjes en speeltuintjes in Gouda.
 
Deze ambities moeten worden gerealiseerd terwijl de financieel economische omstandigheden moeilijk worden. Er is minder geld te besteden. Daarom wil het CDA een degelijk financieel beheer. Geen opeenstapeling van gemeentelijk lasten. De gemeente moet zelf efficient met het geld omgaan en niet de rekening bij de inwoners van Gouda leggen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.