02 december 2013

Giften voor reddingsbrigade, rugbyclub en waterscouting

Bij de Goudse Reddingsbrigade kunnen kinderen en volwassenen leren zwemmen en reddend zwemmen. Bij waterevenementen houdt de vereniging met hun reddingsboot een oogje in het zeil. Met de gift gaat de Goudse Reddingsbrigade een nieuwe oefenpop aanschaffen.

De rugbyclub RFC Gouda is flink gegroeid in de afgelopen jaren. Het bruist van de nieuwe activiteiten. Het is een warme club waar discipline en sportiviteit op en langs het veld staan centraal. Voor de jeugdtrainers staat sportief coachen voorop bij deze rugbyclub uit Goverwelle.

De waterscouting Cornelis de Houtman (jongens) en Kastanujo (meisjes) hebben de Goudse Hout als achtertuin en de Reeuwijkse plassen voor de deur. Varen en lekker spelen, wat wil een kind nog meer? De gift wordt bestemd voor het verstevigen van een verzakte kade.

In 2006 nam Ton van Huut afscheid als CDA-wethouder. Als eerbetoon is er het Ton van Huut-fonds. Ton van Huut zei: “De samenleving bouw je samen. En door samen te sporten leren kinderen verlies en winst te nemen. Dat vormt hen voor het leven.” Voor de derde keer geeft het CDA Gouda aan drie vrijwilligersorganisaties een bescheiden gift als teken van waardering voor hun inzet voor Gouda. Het gaat om grote en kleinere organisaties die bijdragen aan de goede ontwikkeling van kinderen, jongeren of volwassenen door sport, spel of recreatie. In de afgelopen jaren hebben Kinderboerderij De Goudse Hofsteden, scouting Die Kantanky’s, de Jodan Boys, Dierenweide Goverwelle, schermvereniging de Vrijbuiters en het mentorproject van De Brede School een gift ontvangen. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.