11 september 2011

Sportnota CDA Gouda pleit voor speelbos in De Goudse Hout

CDA Gouda wil een natuurspeelplek of speelbos in het Goudse Hout. Dit is een van de doelen uit de nieuwe CDA Sportnota. Sporten begint met ruimte voor spelen en bewegen voor kinderen. Ook kan sport bijdragen  aan discipline, respect en gezond omgaan met elkaar. Duidelijk is dat hierbij de Goudse sportverenigingen veel bijdragen in Gouda.

Om dit te onderstrepen is op initiatief van Brendan Troost (CDA sportnetwerk) en Huibert van Rossum ( raadslid CDA) de CDA sportnota opgesteld. Deze nota zal maandagmiddag 15.15u aan wethouder Kastelein en tweedekamerlid Hanke Bruins Slot tijdens een sportclinic hordelopen op basisschool de Triangel worden aangeboden.  De nota roept de wethouder en het Tweedekamerlid op zich sterk te maken voor sport. Concreet vraagt het CDA ondere andere om maatwerk bij het onderhoud van sportvelden. Sport als 10de prestatieveld in de WMO en het vragen van particulieren om speelruimte beschikbaar te stellen.

Tijdens de sportclinic lopen jongeren van groep 7 en 8 tegen atleten van de athelethiekvereniging Gouda. Hiermee wordt onderstreept dat sporten van jongs af aan gestimuleerd moet worden.

Locatie: basisschool De Triangel
Adres: Coniferensingel 20
Droog weer op grasveld tussen Esdoornstraat en Moerbeistraat
Slecht weer in de gymzaal 
Maandag 12 september. Tijd: 15.15u

Pers is van harte uitgenodigd om bij de sportclinic en overhandiging van de sportnota aanwezig te zijn.Exemplaren van de nota zijn beschikbaar bij de presentatie.

Meer informatie:
Brendan Troost
0630414484

Huibert van Rossum
0614798072

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.