17 september 2013

Van Rossum: Maatschappelijke stage behouden

Als CDA Gouda willen we de maatschappelijke stage in Gouda behouden. Het kabinet van VVD en PvdA heeft besloten na het schooljaar 2014-2015 te stoppen met de maatschappelijke stage.

Door de maatschappelijke stage krijgen scholieren de kans om kennis te maken en bij te dragen bij (sport)verenigingen, verzorgingshuizen en andere instellingen. Doodzonde dat deze stage geschrapt wordt door het kabinet.

Juist om jongeren al vroeg kennis te laten maken met vrijwilligerswerk is een maatschappelijke stage een prachtig middel. Door een stage krijgen scholieren de kans de stad beter te kennen en kennis te maken met verenigingen en organisaties. Dit is uiteindelijk de basis voor vrijwilligerswerk en zorgt voor een positief bewustzijn van jongeren bij de stad.

Deze week spreekt de gemeenteraad over vrijwilligers. Hierbij zullen we als CDA Gouda ervoor pleiten dat scholen, (sport)organisaties en instellingen met de gemeente de handen in een slaan om de maatschappelijke stage te behouden. Waarbij de scholieren natuurlijk zelf hun stage kunnen regelen.

Meer informatie: Huibert van Rossum (Raadslid) 0614798072

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.