14 maart 2014

KiesDichtbij.nl: Even voorstellen; Lijsttrekker CDA Hillegom

Ik ben Fred van Trigt, 51 jaar en getrouwd met Ellen (dochter van de vroegere groenteboer de Jong). Wij hebben een zoon, Jasper, van 20 jaar en een dochter, Lisanne, van 17 jaar. In december hebben de leden van het CDA Hillegom (verder CDA lokaal) mij gebombardeerd tot lijsttrekker bij de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen.

In het dagelijks leven ben ik algemeen manager van twee multifunctionele sportbedrijven, Sportfondsen Lisse en Sportfondsenbad Beverwijk. Dit werk doe ik met veel plezier. In Lisse ben ik op dit moment betrokken bij de bouw van een nieuw sportcentrum en in Beverwijk vindt komende zomer een grote renovatie plaats. Ik verveel me niet.

Al lange tijd had ik belangstelling voor de plaatselijke politiek en omdat ik niet alleen de bekende stuurman wilde zijn maar juist graag een bijdrage wilde leveren heb ik mij in 2009 bij het CDA gemeld om aan de slag te gaan. Omdat ik inschatte dat dit menig uurtje zou gaan kosten heb ik met dit actief worden gewacht totdat onze kinderen wat meer hun eigen leven gingen leiden. En jawel, het kost menig uurtje!

Respect voor elkaar en respect voor onze leefomgeving, een hoge mate van eigen verantwoordelijkheid maar zorg voor elkaar als iemand dat nodig heeft zijn waarden die bij mij passen en die ik herken binnen het CDA. En die ook voor Hillegom goed zijn!

Ik vind het echter belangrijk dat het CDA lokaal zich richt op Hillegomse zaken om zo een dorp te blijven om trots op te zijn (want dat zijn wij naar mijn mening veel te weinig): meer parkeergelegenheid bij het station, veilige fietsroutes naar het station, zorg voor ouderen en hulpbehoevenden zodat ze mee kunnen blijven doen, een aantrekkelijk ‘Hart van Hillegom’, nieuwbouw van de woningen aan de Leidsestraat, goede sportvoorzieningen, een nieuw zorgcentrum Parkwijk met uitgebreide zorgvoorzieningen voor wijk en buurt, aanpak van het hoge aantal diefstallen etc. etc. Als lijsttrekker wil ik mij graag inzetten voor deze speerpunten. CDA lokaal, een lokale partij met lokale initiatieven!

CDA lokaal, goed voor Hillegom!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.