13 juni 2024

Onthulling maquette Tuindorp door wethouder Karin Hoekstra

Onthulling maquette Tuindorp door wethouder Karin Hoekstra

Projectontwikkelaars Timpaan en UBA Bouw | Projectontwikkeling, samenwerkend onder de naam VOF SIZO, hebben vandaag symbolisch de start gevierd van nieuwbouwplan Tuindorp Hillegom door de onthulling van de maquette door wethouder Karin Hoekstra van de Gemeente Hillegom. De VOF SIZO tekende aansluitend de samenwerkingsovereenkomsten met UBA Bouw en AW Groep voor de realisatie van de gebiedsontwikkeling.

Wethouder Karin Hoekstra: “Het is een prachtige ontwikkeling waarin we voorzien in woningen voor starters en gezinnen. Mensen uit bestaande sociale huurwoningen stromen door naar deze nieuwe wijk, waardoor er ook sociale huurwoningen vrijkomen. We kijken uit naar de aftrap.”

Op de projectlocatie speelde voorheen voetbalclub SIZO. Het voetbalverleden wordt eer aangedaan door de straatnamen die onlangs zijn gekozen, zoals onder andere de Laan van SIZO, de Middenstip, het Doelpunt en de Pannastraat. Het appartementencomplex dat wordt gerealiseerd heet De Schijnwerper, met een knipoog naar het clubblad van voetbalvereniging SIZO.

Tuindorp Hillegom bestaat uit circa 309 woningen met een Tuindorps karakter, die in uitstraling goed passen bij de bestaande en naastgelegen wijk Patrimonium. De eerste fase is nu in verkoop en bestaat uit 105 woningen: 63 eengezinswoningen, 32 appartementen en 10 benedenbovenwoningen. Er is een enorme belangstelling voor de verkoop.

Op de appartementen en benedenbovenwoningen zijn voorrangsregelingen en koopvoorwaarden van toepassing, zoals een maximale inkomensgrens en voorrang op basis van de huidige woonsituatie. Zo voorzien Timpaan en UBA in de behoefte aan woningen voor starters en doorstromers. Met het behoud van bestaande groenstructuren en het toevoegen van een sterke parkstrook wordt ecologie in het plan geïntegreerd. Groen is de verbindende factor in deze nieuwe wijk.

Meer informatie over Tuindorp Hillegom en de eerste verkoopfase is te vinden op www.tuindorp-hillegom.nl

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.