14 juni 2024

In Memoriam: Cees de Lange

In memoriam Cees de Lange

Op 6 juni 2024 is plotseling overleden het zeer gewaardeerde voormalig raadslid van de gemeente Kaag en Braassem, de heer Cees de Lange in de leeftijd van 83 jaar.

 

Cees had een lange staat van dienst in het openbaar bestuur. Hij trad 33 jaar geleden toe tot de gemeenteraad van Woubrugge, later Jacobswoude en nog weer later Kaag en Braassem. Hij was afwisselend raadslid, wethouder, fractievoorzitter en weer raadslid, lange tijd ook de nestor van de gemeenteraad.

 

In de raad was Cees altijd een groot voorvechter van duurzaamheid en biodiversiteit om de gemeente mooi en aantrekkelijk te houden. Hij voerde menig debat over milieuzaken, afvalscheiding en scheiding van afvalwater en hemelwater, maar ook over het gemeentelijk groen. Hij was op deze terreinen een enorme doorzetter, ging daarbij mee in vernieuwing en bleef niet stil staan bij het oude. Zelf zei hij dat raadsvergaderingen voor hem “de hogeschool in het oefenen van geduld” waren.

 

In de fractie was Cees, degene die alle kennis vanuit voormalig Jacobswoude altijd wist in te brengen.  Een wijze man met een sterke mening en altijd goed onderbouwd. Voor sommigen binnen (en buiten) de fractie ook een mentor en zeer geliefd.

 

In 2018 kreeg Cees bij zijn afscheid van de raad in Kaag en Braassem de gemeentelijke erepenning. Daarnaast was hij ook lid in de orde van Oranje Nassau.   

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.