21 april 2017

CDA: Verbeteringen straatwerk Molenwijk inventariseren

CDA-raadslid Lisette van der Maden kan 11 mei goed nieuws melden: Inmiddels heeft de wethouder met de aannemer en een bewoner van de Pioenhof de inventarisatie van de knelpunten in het hofje opgenomen. Het CDA is blij te vernemen dat er wordt gekozen voor de optie om de trottoirtegels in de Pioenhof te vervangen door kwalitatief goede tweedehands tegels.We gaan ervan uit dat de aannemer van het straatwerk een mooi en passend geheel zal gaan maken.

Bewoners van de Pioenhof in de Molenwijk hebben aan de bel getrokken over de kwaliteit van de stoeptegels in hun buurt. Na een opknapbeurt van de wijk zijn op sommige plekken nieuwe tegels gelegd en in de Pioenhof zijn gebruikte stenen teruggelegd tot ergernis van de bewoners. Afgelopen donderdag besprak de gemeenteraad de klachten van de bewoners.

Hergebruik
CDA-woordvoerder Lisette van der Maden, die zelf een kijkje was gaan nemen in de Molenwijk, wees erop dat het hergebruik van materialen niet ongebruikelijk is en past in de doelstelling van de gemeente Katwijk met betrekking tot duurzaamheid. "Het is bestaand beleid en de Molenwijk is zeker niet de enige wijk waar stenen worden hergebruikt." Het raadslid was het eens met de bewoners dat er geen gebroken stenen of stenen waar stukken af zijn mogen worden gebruikt. Of dat tegels losliggen.

"Dat is ook in het huidige beleid niet de kwaliteit die wij willen. Het opknappen van een wijk heeft als doel het uiterlijk te verfraaien en de kwaliteit te verhogen. In de Pioenhof en de Fresiastraat zien we dat het straatwerk op bepaalde plekken net een lappendeken is en het CDA ziet graag dat daar zorgvuldiger mee wordt omgegaan."

Inventarisatie
Van der Maden drong erop aan dat de gemeente in gesprek blijft met de aannemer en dat kapotte en losliggende stenen worden vervangen. Ook wilde zij meer inspanning om te zorgen dat er eenheid in de hofjes en het straatwerk wordt gemaakt.
Het CDA is voorlopig tevreden met de toezegging van wethouder Knape om samen met de bewoners en de aannemer te inventariseren welke punten in het trottoir er verbeterd moeten worden en terug te koppelen aan de gemeenteraad over wat daarvan ook aangepakt gaat worden.

Van der Maden benadrukte nog eens het belang van goede, heldere communicatie met omwonenden. "Zorg dat het voor iedereen duidelijk is wat er wel en niet gaat gebeuren en blijf met elkaar in gesprek. Deze opknapbeurt is een project van de gemeente mét de wijk."

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.