Oudere
16 september 2024

CDA Katwijk dringt aan op betere valpreventie: "Voorkomen is beter dan genezen"

Bijna iedereen kent wel iemand die ooit gevallen is, met soms vervelende gevolgen. Een ongeluk zit in een klein hoekje, vooral bij ouderen. Daarom vraagt het CDA Katwijk extra aandacht voor valpreventie. Vallen kan leiden tot ernstige en langdurige gezondheidsproblemen, en het is belangrijk om bewust te zijn van de risico’s en hoe je die kunt verkleinen. In Nederland zijn er jaarlijks meer dan 100.000 valincidenten, waarbij ouderen een groot deel van de slachtoffers vormen. 

Nieuwe campagne voor valpreventie in oktober
De gemeente Katwijk werkt sinds 2020 samen met Zorggroep Katwijk en andere partners aan een plan om inwoners te helpen bij het verminderen van valincidenten. In oktober start een nieuwe campagne om mensen bewust te maken van de risico's en wat zij zelf kunnen doen om veilig te blijven.

Het CDA Katwijk ondersteunt dit initiatief van harte en wil vooral ouderen aanmoedigen hier actief aan deel te nemen.

Laat een valrisicoanalyse doen bij de huisarts
Ouderen kunnen bij hun huisarts terecht voor een eenvoudige valrisicoanalyse. Deze test helpt om te bepalen of er een verhoogd risico is op vallen en wat hiertegen gedaan kan worden. Het CDA Katwijk moedigt iedereen aan om deze stap te zetten en zo bij te dragen aan hun eigen veiligheid en gezondheid. "Zorg goed voor jezelf en maak van valpreventie een prioriteit," aldus Jacco van Duijn.

Meer informatie
Voor meer informatie over valpreventie en hulp kunt u terecht op de gemeentelijke website: www.katwijk.nl/ik-sta-sterk

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.