13 september 2024

Waterkunstwerk in Valkenburg hersteld!

Tijdens een opruimactie viel het op dat het waterkunstwerk op het Castellumplein in Valkenburg, stuk was. Raadslid Irene van der Plas (CDA) ondernam direct actie en vroeg het gemeentebestuur om het kunstwerk te laten herstellen. Dat is nu, op tijd voor de Paardenmarkt en de Valkeburgse feestweek, gebeurd.

Herstel van belangrijk erfgoed
Het kunstwerk, dat de vorm heeft van een oude paardendrinkbak, vertelt het verhaal van Valkenburg met verwijzingen naar de jaarlijkse Paardenmarkt, de Romeinse geschiedenis en de Oude Rijn. Het is een belangrijk symbool voor de geschiedenis en cultuur van Valkenburg. Het CDA benadrukte hoe belangrijk het is om ons erfgoed in ere te houden en zichtbaar te maken in de openbare ruimte. 

Het is een belangrijk symbool voor de geschiedenis en cultuur van Valkenburg.

Op tijd klaar voor de feestweek
Dankzij de inzet van het CDA en het snelle handelen van de gemeente is het waterkunstwerk nu op tijd gerepareerd voor de jaarlijkse Paardenmarkt en de Valkenburgse feestweek. "Het is geweldig dat het kunstwerk weer werkt," zegt Valkenburgs CDA-raadslid Kimberley van der Nagel. "Nu kan het tijdens de festiviteiten opnieuw het middelpunt worden waar alle Valkenburgers trots op kunnen zijn."

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.