31 januari 2017

Ontwikkeling centrum Berkel en Rodenrijs

Donderdag 19 januari is de gemeenteraad geïnformeerd over de stand van zaken van de ontwikkelingsplannen van het centrum Berkel en Rodenrijs. Ook de winkeliersvereniging, omwonenden en overige belanghebbenden zijn en worden bij de plannen betrokken.

Inmiddels is het inwoneraantal van onze gemeente de 60.000 gepasseerd en komende 10 jaar zal dat aantal naar verwachting  richting 70.000 gaan. De ontwikkeling van het centrum van Berkel, met het hoofdwinkelcentrum van Lansingerland, speelt daar op in.  De uitbreiding, die in het licht van de verwachte groei van onze gemeente jaren terug al was voorzien, zal een mix van (een beperkt aantal) winkels, woningen, horeca en vrijetijdsvoorzieningen (Leisure) bevatten.

Bij de plannen wordt rekening gehouden met trends en ontwikkelingen van detailhandel en de toenemende internetverkoop. Eveneens zal onderzoek worden gedaan naar parkeerfaciliteiten en de verkeersafwikkeling.

Het CDA staat positief tegenover de ontwikkeling van het centrum van Berkel en Rodenrijs. Vanzelfsprekend zullen de definitieve plannen, na consultatie, nog aan de gemeenteraad worden voorgelegd. Dan maakt het CDA de balans op en daarbij zullen we, naast het resultaat van de consultatie, ook de (ontwikkeling van de) winkelcentra in Bergschenhoek en Bleiswijk betrekken.

Voor mee informatie over de planvorming kunt u contact opnemen met het CDA of met de gemeente Lansingerland.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.