Quinte Stout
Mijn naam is Quinte Stout en ik ben 27 jaar. Ik ben opgegroeid in het westen van Brabant, maar om dichter bij mijn werk en vrienden te wonen ben ik uiteindelijk in deze mooie gemeente gaan wonen. Sinds afgelopen zomer woon ik met veel plezier in Voorburg-Noord. Ik ben al een aantal jaar lid van het CDA en ik ben daarom snel in contact gekomen met de lokale afdeling CDA Leidschendam-Voorburg. Hier ontmoette ik open, vriendelijke en oprechte mensen die zich vanuit de inhoud hard inzetten voor de inwoners van Leidschendam-Voorburg. Daar wilde ik mij graag bij aansluiten!
Ik werk al een aantal jaar in Den Haag bij de Autoriteit Consument en Markt. Hier ben ik terecht gekomen na mijn studie economie en rechten. Mijn beide bachelors en mijn master economie heb ik behaald aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en mijn master rechtsgeleerdheid heb ik afgerond aan de Universiteit Leiden. Ik ben een beetje een studiebol dus, maar dat komt me dagelijks nog steeds goed van pas. Ik hoop ook mijn economische en juridische kennis te kunnen inzetten voor onze gemeente.
In mijn vrije tijd sport ik graag, maar het liefst samen met anderen. Zo vind ik het leuk om te voetballen, zowel op het veld als in de zaal (in Sporthal Essesteijn). Ik sta dan meestal in de goal, mijn favoriete plek. Ik kan fanatiek zijn, maar uiteindelijk telt vooral de gezelligheid en de derde helft.
Verbindend aan de Vliet!
De verkiezingsslogan van het CDA Leidschendam-Voorburg is “Verbindend aan de Vliet”. Het CDA is een partij van verbinding, niet van tweespalt of polarisatie. Ik ben blij dat dit wordt benadrukt in onze slogan. Verbinding betekent dat je samenleeft en luistert naar elkaar. We vinden het ook belangrijk om de verbinding tussen overheid en inwoners weer te versterken en willen dat het vertrouwen in de politiek weer toeneemt.
Het CDA verkiezingsprogramma staat hier uitgebreid bij stil. Het CDA wil open en eerlijk bestuur. Ook willen wij burgerparticipatie en burgerinitiatieven stimuleren. Een punt uit het verkiezingsprogramma dat me erg aanspreekt is het jaarlijkse participatieplan. De gemeente moet hiervoor ieder jaar een overzicht maken van de projecten en aangeven op welke manier de inwoners hierbij worden betrokken. Hierdoor wordt de gemeente steeds gedwongen om na te denken over hoe iedereen actief meedoet.
Rentmeesterschap
Van de CDA kernwaardes spreekt rentmeesterschap mij persoonlijk het meeste aan. Voor sommige mensen klinkt het misschien een beetje als een stoffig begrip, maar voor mij is het echt een alledaagse levensfilosofie. Het begint allereerst met het besef dat alles wat je gekregen hebt niet van jou zelf is, maar onder jouw beheer. Uiteindelijk draag je alles weer over aan anderen, bijvoorbeeld je huis (als je verhuist) of je werk (als je van baan wisselt of met pensioen gaat). Samen dragen we ook de aarde over aan de volgende generatie. In de tijd dat je het in beheer hebt, probeer je het beter achter te laten voor de volgende. Soms kun je daar zelf van profiteren: je kunt je huis voor meer geld verkopen of je krijgt een positievere referentie van je baas. Maar soms maak je offers waarvan je niet zelf, maar pas degene na jou profiteert. Dat is goed rentmeesterschap.
Overal waar ik kom probeer ik die benadering te hebben. Ook als ik zou worden verkozen tot raadslid. Ik zal mezelf steeds de vraag stellen: Hoe kan ik ervoor zorgen dat Leidschendam-Voorburg een nog betere en fijnere plek wordt om in te wonen, voor iedereen? En dan niet alleen nu, maar ook voor later. Ook voor de volgende generatie.
Een goed en solide verkiezingsprogramma
Het CDA verkiezingsprogramma maakt Leidschendam-Voorburg daadwerkelijk een betere en fijnere plek om te wonen. Het adresseert de belangrijkste problemen die mensen nu in Leidschendam, Voorburg en Stompwijk ervaren: het CDA wil de verkeers- en infrastructuurproblemen, vooral rondom de Mall oplossen; de veiligheid in de wijken vergroten; een beter afvalbeleid en minder afvaldump; meer betaalbare woningen; een schonere, groenere en beter onderhouden openbare ruimte; en meer te doen voor de vele jongeren in de gemeente.
En dat is nog maar een greep uit het programma. Ik heb eerder al gesproken over burgerparticipatie en de verbinding tussen overheid en inwoners. En natuurlijk neemt het CDA ook haar verantwoordelijkheid bij onderwerpen als verduurzaming en de energietransitie. Leidschendam-Voorburg moet een CO2-neutrale gemeente worden. Het CDA verkiezingsprogramma is dus goed en solide, voor jong en oud, voor nu én voor later.