09 juli 2024

Perspectiefnota

De perspectiefnota staat vol uitdagingen, maar biedt ook kansen. Het CDA vindt dat een slim financieel beleid hand in hand moet gaan met het welzijn van onze inwoners. Ja, er moet bezuinigd worden, maar laten we dat met verstand doen!

Wat blijft wél behouden?

Veiligheid boven alles: onze suswacht is onmisbaar. Het geeft een veilig gevoel in de buurt, en dat willen we graag zo houden. Een schoon en stralend Noordwijk: We houden onze straten en stranden schoon, want een schone leefomgeving is een prettige leefomgeving. Verenigingen zijn onmisbaar: Clubs en verenigingen zijn belangrijk voor onze gemeente. We moeten daarom héél voorzichtig zijn hierop te bezuinigingen.

Hoe gaan we dit doen?

Intern bezuinigen binnen de gemeente Noordwijk door een slag te maken in efficiëntie en o.a. een kleine verhoging van de parkeerbelasting, zonder dat het een grote last wordt voor de inwoners.

Bij het CDA draait het om verantwoordelijkheid nemen én vooruitgang boeken. Zo zorgen we voor een sterk, gezond en vooral fijn Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.