01 januari 2022

Kandidatenlijst CDA Rijswijk

De leden van het CDA Rijswijk hebben tijdens de Algemene Ledenvergadering op 24 november de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 vastgesteld. De leden hebben gekozen voor ervaring en vernieuwing. Na lijsttrekker Menno van Enk, de huidige fractievoorzitter, werden Simon Geleijnse op plaats 2 en José Schröter-Haas op plaats 3 van de kandidatenlijst gezet.

Onder aanvoering van lijsttrekker en huidig fractievoorzitter Menno van Enk staat er een team van enthousiaste CDA’ers klaar om voor de inwoners van Rijswijk aan de slag te gaan. Samen aan de slag om te werken aan een gemeente waar jong en oud goed en veilig kunnen wonen met voldoende voorzieningen in de buurt. Een groene en gezonde gemeente met extra aandacht voor onze ouderen. En een gemeente waar we oog hebben voor elkaar, waar we samen de uitdagingen aangaan met een goed en gedegen bestuur.

Op plaats 2 staat Simon Geleijnse. Hij was eerder al gemeenteraadslid in de gemeente Borsele en hij was werkzaam in diverse functies voor het landelijk CDA. Ook was hij ambtelijk secretaris van de Tweede Kamerfractie van 50PLUS en voor die partij was hij ook korte tijd Tweede Kamerlid. Op dit moment werkt hij voor CDA-Europarlementariër en Ouderengezant Toine Manders.

Op plaats 3 staat José Schröter-Haas. José is sinds 2019 raadslid voor het CDA. In het dagelijks leven is ze zorgverkoper bij een ziekenhuis. Eerder was ze jarenlang bestuurssecretaris bij het CDA Rijswijk. Haar kennis en ervaring liggen op het gebied van zorg en welzijn.

En op plaats vier staat wethouder Johanna Besteman. Zij was bij de vorige verkiezingen lijsttrekker en was eerder al actief als raadslid en fractievoorzitter. Ook was ze jarenlang actief binnen het bestuur van het CDA Rijswijk. Zij kiest er nu voor een stapje terug te doen.

Download de kandidatenlijst zoals de CDA-leden hebben vastgesteld.
De komende weken stellen de kandidaten zich één voor één voor. Check regelmatig deze webite.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.