20 oktober 2017

Gemeente Rijswijk is en blijft vriendelijk voor het bedrijfsleven/MKB

De CDA-fractie draagt de BBR (Belangen Bedrijven Rijswijk) al jaren een warm hart toe, dit vanwege de zeer belangrijke rol die de BBR inneemt in het Rijswijkse bedrijfsleven/MKB. 

De BBR reikte vanmiddag hun verkiezingsmanifest uit aan de raadsleden van de Rijswijkse gemeenteraad. Dit met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018. BBR-voorzitter Klaas Aantjes reikte het eerste exemplaar uit aan John Massaar, griffier van de gemeente Rijswijk. Namens de CDA-fractie waren hierbij aanwezig de raadsleden Johanna Besteman en Niek van Dam.   

Dank aan de BBR voor dit initiatief. Goed dat zij dit doen. Het bedrijfsleven/MKB is heel belangrijk voor Rijswijk, aldus CDA-raadslid Johanna Besteman. Belangrijk omdat het banen met zich meebrengt. Maar het draagt ook bij aan een goede leefbaarheid in de stad, het brengt beweging en levendigheid in de stad. Daarom moeten we vanuit de gemeente het bedrijfsleven/MKB faciliteren en omarmen. We moeten meedenken met bedrijven die zich hier willen vestigen en ondernemers betrekken bij het ontwikkelen van nieuw beleid. 

Centraal staat: weg met de onnodige regeldruk en onnodige administratieve lasten! De gemeente moet met haar dienstverlening zoveel als mogelijk aansluiten bij de bedrijfsvoering van de bedrijven. Daarnaast moeten we als gemeente gezonde ambitie tonen als het gaat om het ondernemersklimaat. 

De ambitie van de CDA-fractie is duidelijk: Rijswijk zou de meest vriendelijke ondernemers gemeente van Nederland moeten worden. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.