08 oktober 2020

Houd ecoduct Van Rijnweg toegankelijk voor auto’s

Bij de toekomstige verbreding van de A4 bij Rijswijk wordt het viaduct aan de Van Rijnweg veranderd in een autovrij ecoduct. Hierdoor verdwijnt een belangrijke toegangsweg die de wijken Hoekpolder en Rijswijk Buiten met elkaar en met Rijswijk verbindt. Daarom hebben de fracties van CDA Rijswijk en Beter voor Rijswijk schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W.

In de huidige situatie is het viaduct aan de Van Rijnweg een fietsstraat waarbij de auto te gast is. In de nieuwe situatie is het ecoduct autovrij. Daardoor verdwijnt een belangrijke toegangsweg die de wijken Hoekpolder en Rijswijk Buiten met elkaar en met Rijswijk verbindt. De enige toegangsweg die dan nog overblijft is de nu al (te) drukke Prinses Beatrixlaan.

Bij de extra ingelaste raadsvergadering van 2 juli 2020  is de gemeenteraad akkoord gegaan met het Raadsvoorstel Meekoppelkansen A4 Haaglanden. Omdat dit besluit onder hoge tijdsdruk tot stand is gekomen, vanwege de deadline van het Rijk, hebben inwoners van Rijswijk beperkt mogelijkheden gehad hun zienswijze of bezwaren kenbaar te maken aan de Raad.

“Bij de bewoners van de wijken Hoekpolder en Rijswijk Buiten leven echter nog veel vragen en bezwaren over deze plannen. Daarom vinden wij het belangrijk dat bij de verdere voorbereidingen van de meekoppelkansen onderzocht wordt of het mogelijk is om het ecoduct Van Rijnweg voor auto’s toegankelijk te houden, gelijk aan de  huidige verkeerssituatie”, aldus raadsleden Annemie Koegler (CDA) en Ed Braam (BVR). Daarnaast verzoeken zij het college van B&W om zowel de gemeenteraad als de bewoners van de Hoekpolder en Rijswijk Buiten tijdig mee te nemen in de verdere ontwikkelingen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.