09 januari 2017

Johanna Besteman op CDA-lijst Tweede Kamer !

Op 15 maart 2017 zijn de verkiezingen voor de Tweede Kamer, dit keer met een Rijswijks tintje, immers Johanna Besteman, raadslid voor het CDA staat op een 47-ste plaats. "Het was een pittige selectieprocedure voor weinig beschikbare plaatsen", vertelt Johanna. Het is daarom al best een prestatie dat de voordrachtcommissie haar nomineerde. Ook de Haagse wethouder Karsten Klein staat op de kandidatenlijst.

"Ik kom graag op voor mensen". In de gemeenteraad kan je zaken die belangrijk zijn voor de burgers op de agenda zetten", aldus Johanna. Een mooi voorbeeld hiervan is de 'Bogaard crew'. Dat is een project om kwetsbare jongeren te begeleiden zodat ze naar een 'gewone" baan kunnen doorstromen. In het winkelcentrum doen ze klusjes. Ze houden het bomenplein netjes en helpen bij activiteiten. Vijf jongeren begonnen en binnen een korte tijd hadden ze allemaal een baan, waarvan vier in het winkelcentrum. Eentje bakt pizza's bij Made in Italy en een ander werkt nu bij de Hoogvliet. Een nieuwe groep start overigens binnenkort.

"Zonder dit project hadden ze nooit kunnen laten zien wat ze in hun mars hebben en hadden ze wellicht nog thuis gezeten", vult Johanna aan. "Als zoiets lukt geeft dat voldoening".

Johanna staat op de 47-ste plaats. "Dat wordt flink campagne voeren. Via social media maar ook door bij mensen op bezoek te gaan. Maar dat laatste doe ik als raadslid ook al, ik vind direct contact met burgers heel belangrijk".

Kandidaatsleden krijgen erg veel cursussen en zodoende krijg je ook veel andere mensen te spreken die binnen het CDA actief zijn. Johanna hierover: "daar leer ik erg veel van, krijg ook contacten waar ik als raadslid erg veel aan heb".

De komende maanden wordt een enerverende periode voor Johanna. Wij als CDA-fractie zullen Johanna 100 % steunen. Steunt u onze Johanna ook ? Het gebeurt immers niet elke dag dat wij een Tweede Kamer kandidaat in Rijswijk hebben.

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.