11 december 2017

Nu geen onomkeerbare stappen museum Rijswijk

De fractie van CDA Rijswijk verzoekt de burgemeester, als voorzitter van de gemeenteraad, de situatie rondom het Rijswijkse museum zo spoedig mogelijk te agenderen in de raad.

Het Rijswijks museum verkeert in ernstige financiele problemen, zo bleek eerder al. De CDA-fractie wil deze kwestie daarom met spoed bespreken en wilt alle beschikbare informatie op tafel krijgen om zo tot een gefundeerd oordeel over de financiele situatie van het museum te komen en de te nemen vervolgstappen. 

Het college schreef in de brief aan de raad dat het voornemens is om een interim manager aan te stellen om de situatie van het museum vlot te trekken. De CDA-fractie verzoekt de voorzitter eveneens om geen onomkeerbare stappen te nemen voordat de raad tot een oordeel heeft kunnen komen. 

Hierbij de tekst van het bericht zoals die op 11 december 2017 door de CDA-fractie aan burgemeester en overige gemeenteraadsleden is verzonden:

Beste Burgemeester, beste Michel,

Graag doe ik hierbij het verzoek om de brief aan de gemeenteraad met kenmerk IB 17 114 z.s.m. op de raadsagenda te plaatsen.

Gezien het urgente en belanghebbende karakter van de brief, de informatievoorziening in dit dossier aan de Raad en bijkomende financiele consequenties van het dossier ontvang ik eveneens graag een toezegging dat er, totdat de Raad hierover gesproken en geoordeeld heeft, geen onomkeerbare (financiele) stappen gezet worden.

Alvast hartelijk dank.

Met vriendelijke groet,

namens de CDA-fractie


Johanna Besteman

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.