02 juli 2024

Vacature: fractiemedewerker gezocht!

Vacature fractiemedewerker CDA Rotterdam

Het CDA Rotterdam is op zoek naar een nieuwe fractiemedewerker! Een baan midden in de politiek, op het prachtige stadhuis van Rotterdam. Geen dag is hetzelfde en je werkt samen met een team CDA’ers om Rotterdam een stukje mooier en beter te maken.
Wat bieden wij?


De ideale startersbaan voor iemand die net afgestudeerd is of als baan naast je studie. De uren zijn flexibel. Je krijgt veel verantwoordelijkheid en er is ruimte voor eigen initiatief. En niet onbelangrijk: je komt te werken in een van de leukste en misschien ook wel meest hectische politieke arena’s van Nederland!
Je komt te werken in een team waarin de politici parttime actief zijn in de gemeenteraad. Zij werken daardoor ook vaak ‘s avonds en in het weekend. Jij en je collega’s van het fractiebureau ondersteunen deze politici. Het fractiebureau werkt in principe tijdens kantooruren en op momenten dat de Gemeenteraad vergadert, maar werktijden buiten reguliere kantoortijden kunnen voorkomen. Hierin wordt enige flexibiliteit in deze functie gevraagd maar ook gegeven. Daarnaast wordt veel online samengewerkt en afgestemd. Binnen het fractiebureau is veel ruimte voor eigen initiatief. We vinden het belangrijk dat je werkt aan onderwerpen die belangrijk zijn voor het CDA Rotterdam en waar jij met plezier aan werkt.


Verder bieden wij een salaris afhankelijk van ervaring in schaal 7 tot 9 volgens de CAO van gemeente Rotterdam. En een vakantie-uitkering van 8%.

Wat ga je doen?

Als fractiemedewerker zorg jij dat de raadsleden hun werk goed kunnen uitvoeren. Dat houdt bijvoorbeeld in dat je politieke en inhoudelijke ondersteuning biedt aan de raadsleden. Je volgt de politieke actualiteit, bereid debatten en vergaderingen voor en doet onderzoek naar verschillende dossiers. Daarnaast bestaat het werk van fractiemedewerker ook uit een aantal praktische taken, denk hierbij aan agendabeheer, organiseren van werkbezoeken, beheer van de mailbox, sociale media accounts en de website.
Voor deze functie zijn we op zoek naar een enthousiast persoon die:


• Beschikbaar is voor 16-36 uur per week; 
• Aanwezigheid op kantoor op woensdagavond, en donderdag tijdens raadsvergaderingen is een must. Overige uren zijn flexibel in te delen;
• HBO/WO denk- en werkniveau heeft;
• Woonachtig is in Rotterdam of omgeving;
• Goed zelfstandig kan werken en een assertieve werkhouding heeft;
• Een sterk analytisch vermogen heeft;
• Uitstekende communicatieve vaardigheden in het Nederlands heeft;
• Kennis van en affiniteit met het gedachtegoed van het CDA heeft. Lidmaatschap van het CDA is geen vereiste.
• Politiek inzicht heeft.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Josephine Hartmann via [email protected] (hoofd fractiebureau) of bellen naar het fractiekantoor op 010 267 2134.


Enthousiast geworden? We kijken uit naar je CV en motivatie uiterlijk voor 15 augustus. Sollicitaties die eerder binnen komen worden zo snel mogelijk opgepakt. Voel je hierbij vrij om een vorm voor je motivatie te kiezen die bij jou past! Deze kun je sturen naar [email protected] 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.