03 september 2024

Artikel 34 vragen Bussluis Anthony Knottenbeltsingel

Naar aanleiding van berichten van omwonenden over het sluipverkeer dat gebruik maakt van de bussluis aan de Anthony Knottenbeltsingel heeft het CDA Vlaardingen artikel 34 vragen gesteld aan het college. Hieronder vind u de vragen. Bij beantwoording wordt dit bericht aangevuld.

­­­--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Geacht College,

Vanaf 26 augustus 2024 tot 18 oktober 2024 wordt de van Hogendorplaan in fases afgesloten en opgeknapt.  Van omwonende van de bussluis aan de Anthony Knottenbeltsingel ontvangen wij berichten dat de bussluis niet alleen door de RET gebruikt wordt, maar ook als sluiproute om de van Hogendorplaan te mijden. Dit levert soms gevaarlijke situaties op.

Overeenkomstig artikel 155 van de Gemeentewet en artikel 34 van het Reglement van Orde heeft het CDA de volgende vragen:

1. Het sluipverkeer is niet alleen tijdens de afsluiting van de van Hogendorplaan een probleem, maar al langer een doorn in het oog van omwonenden. Bent u bekend met het gebruik van de bussluis als sluiproute, de toename van het gebruik van de sluiproute door de afsluiting van de van Hogendorplaan, en de overlast die hierdoor veroorzaakt wordt in de buurt?

2. Welke maatregelen worden er genomen om het sluipverkeer bij de bussluis tegen te gaan tijdens de werkzaamheden aan de van Hogendorplaan? Bent u bereid om aanvullende maatregelen te nemen om het sluipverkeer door de bussluis te ontmoedigen? 

3. Welke plannen zijn er om de situatie met deze bussluis op de langere termijn te verbeteren? Is het noodzakelijk om de bussluis open te houden wanneer er geen bus meer langs rijdt?

Corné Venema

Fractie CDA Vlaardingen

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.