10. Klaas Kroezen
Mijn naam is Klaas Kroezen, ik ben 58 jaar. In de jaren ‘80 heb ik een uitstapje gemaakt naar Friesland om Frans en Geschiedenis te studeren aan de lerarenopleiding. Ik heb in die tijd mijn vrouw Ymie leren kennen waar ik inmiddels meer dan 35 jaar mee ben getrouwd. We hebben inmiddels vier kinderen, die verspreid over Nederland wonen.
Ik ben na het behalen van mijn akte in Leeuwarden weer terug gegaan naar mijn roots. Er was een baan beschikbaar als docent Frans aan het Mavo ‘t Griendtsveen. Deze school is later opgegaan in het CSG Menso Alting en het Roelof van Echten College. Op dit moment geef ik met veel plezier les aan vijf examenklassen Mavo op locatie Eduwiek.
Naast mijn werk ben ik actief geweest met het jeugdwerk in de Gereformeerde Kerk, jarenlang kerkvrijwilliger geweest in de gevangenis De Grittenborgh en tien jaar in het schoolbestuur van Pricoh gezeten.
Ik ben al jaren lid van het CDA. In 2013 ben ik gevraagd om mij kandidaat te stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Die uitdaging heb ik aangenomen, omdat er tijd en ruimte was in mijn leven. Er waren destijds twee punten die mijn bijzondere aandacht hadden: hoe vergroot je de kansen voor kinderen in de gemeente Hoogeveen EN hoe vergroot je de duurzaamheid (duurzame energie, biodiversiteit, zwerfafval, hergebruik van grondstoffen) in de gemeente Hoogeveen.
In de afgelopen jaren is Jong Hoogeveen van de grond gekomen. Het beleid dat landelijk de aandacht heeft getrokken. Daar moeten we ook de komende jaren verder mee aan de slag. Gelijke kansen voor alle kinderen is een enorme grote opgave in de gemeente Hoogeveen. Met dit beleid kunnen we een verschil maken voor onze jongste inwoners!
Het andere punt is duurzaamheid. Er zijn de afgelopen jaren veel ontwikkelingen op gang gezet. Een groot aantal zonneparken zijn gerealiseerd. De komende jaren moet er worden ingezet om ‘zon-op-dak’ te realiseren. En niet vergeten de ontwikkelingen in De Erflanden. De proeftuin om deze wijk van het aardgas te krijgen, heeft zowel landelijk als lokaal veel aandacht. In die wijk zijn vele werkgroepen (van bewoners) actief om allerlei zaken te onderzoeken. Eind 2022 of mogelijk begin 2023 zal er een besluit worden genomen of deze wijk overgaat op waterstof. Wat mij betreft geef deze proeftuin de ruimte (uiteraard wel kritisch volgen), zodat er een uiteindelijk een goed besluit kan worden genomen.
Na 8 jaar heb ik aangegeven dat ik mij niet beschikbaar wilde stellen voor een verkiesbare plaats. Maar dat ik wel betrokken wilde blijven bij de lokale politiek. Ik sta op plek 10. Ik ga uit voor een mooi resultaat voor het CDA! Wanneer er na de verkiezingen een beroep op mij zal worden gedaan om me weer actief in te zetten voor de lokale politiek, dan zal ik dat doen.