25 september 2024

Doe mee met ons talentenprogramma!

Ben jij nieuwsgierig naar de politiek? We zoeken naar betrokken en gedreven Hattemers die zich willen ontwikkelen en kennis willen maken met de lokale politiek. Iets voor jou? Doe dan mee aan ons talentenprogramma!

Wat houdt het in? Je krijgt een tijdje een blik achter de schermen bij CDA Hattem. Je leert het lokale, provinciale én het landelijk CDA kennen tijdens onze ledenactiviteiten. Je draagt bij aan ons politieke werk door samen met ons de raadsvergaderingen voor te bereiden. Je krijgt met ons programma de kans om je netwerk en (politieke) kennis te vergroten! 

Aanmelden kan tot 19 oktober via [email protected]. Je kunt onze voorzitter Henberto Remmerts via dit adres ook benaderen als je meer over het programma of het CDA Hattem wilt weten. 

Sigrid Mulder en Anne-Marije Wilting, alumni van het talentenprogramma, vertellen je hieronder graag meer over hoe zij het programma hebben ervaren!

Sigrid Mulder

Waarom besloot je mee te doen aan het talentenprogramma?

Al langere tijd was ik nieuwsgierig naar hoe lokaal politieke besluiten worden genomen. Met het talentenprogramma van CDA Hattem kon ik op een laagdrempelige manier kennis maken met de lokale politiek. Een heel mooie kans!

Wat heeft het talentenprogramma je gebracht?

Veel mooie ontmoetingen met Hattemers; mensen van (sport)verenigingen, musea en maatschappelijke instellingen. Daarvan heb ik ook geleerd hoe politiek het dagelijkse leven raakt. Ik was eerst nieuwsgierig naar lokale besluitvorming, maar uiteindelijk is voor mij de volgende vraag het belangrijkst geworden: wat betekent lokaal beleid en lokale regels voor mensen? Lokale politiek is heel concreet. Je betrokkenheid en inbreng doen ertoe!

 

Anne-Marije Wilting

Waarom besloot je mee te doen aan het talentenprogramma?

Ik wilde mij wel actief inzetten voor het CDA, maar ik had nog geen volledig beeld wat dat precies zou betekenen. Wat doet het CDA dan precies, voor én achter de schermen? Het talentenprogramma gaf mij de kans om daarin mee te kijken en zelf ook mee te doen!

Wat heeft het talentenprogramma je gebracht?

Een beter beeld van al het werk wat CDA Hattem doet, maar vooral ook de sfeer proeven. CDA Hattem leerde ik kennen als een enthousiaste en actieve club mensen. Daarom zette ik na het talentenprogramma de stap om mij daar ook betrokken en actief voor in te gaan zetten!

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.