Breedenbroek
Breedenbroek kent een voormalig rooms-katholiek kerkgebouw, de Sint-Petrus en Pauluskerk, welke ingrijpend wordt verbouwd. Het dorp heeft een eigen basisschool. Rondom het dorp liggen diverse landerijen met veel weilanden en akkerbouw. Ook ligt er een bos in de omgeving, het Anholtse Broek.
Van oudsher bestaat Breedenbroek uit twee delen: Groot-Breedenbroek en Klein-Breedenbroek, waarbij Klein-Breedenbroek onder andere de dorpskern omvat en Groot-Breedenbroek het buitengebied ten noordwesten van het dorp. Dit onderscheid stamt uit de tijd dat het gebied verdeeld was tussen twee heren, de heren van Anholt en de heren van Culemborg. De eerste heeft nog steeds veel eigendommen in Breedenbroek, zoals het bos.
Het dorp kent een aantal voorzieningen, zoals een café-restaurant, een autobedrijf en een elektronicazaak. Verder is er een fabriek waar met name houten kozijnen en gevels gemaakt worden voor de projectbouw.
In het buitengebied staat een windmolen uit 1882, De Kempermolen.
Onze prioriteiten voor Breedenbroek zijn:
- Betaalbare woningbouw: Er moet voldoende gebouwd worden voor zowel starters als senioren
- Verkeersveiligheid, hier zijn aandachtspunten:
- De Terborgseweg-Den Dam
- Voor de school
- Uitrit het Rabelink
Groot Breedenbroek, het buitengebied:
- Meer afvalbakken en bordjes met een verwijzing naar openbare toiletten.
- De bewoners van het buitengebied klagen over het feit dat er mensen hun behoeften doen in het buitengebied en dat dit veel overlast veroorzaakt.