02 september 2024

CDA is klaar voor het nieuwe ‘politieke seizoen’

Het politieke seizoen 2024-2025 gaat weer van start. Bij het CDA Dongen - 's Gravenmoer hebben we niet stilgezeten tijdens het zomerreces. We hebben ons voorbereid op een nieuw jaar vol uitdagingen en kansen voor onze gemeente. Om te beginnen met de eerstvolgende raadsvergadering op donderdagavond 5 september.

Werkzaamheden tijdens het zomerreces
Tijdens het zomerreces zijn er door de CDA-fractie diverse vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders over belangrijke onderwerpen die spelen binnen onze gemeente. Zo hebben wij vragen gesteld over de nieuwe woonzorgvisie, waarbij we aandacht vroegen voor een flexibeler omgaan met regelgeving, met name met betrekking tot wonen-achter-wonen situaties. Ook hebben we ons gebogen over de centralisatie van de opvanglocaties van Oekraïense vluchtelingen in Dongen. Naast de goede gesprekken met inwoners die wij tijdens het zomerreces hebben gevoerd, waren we onlangs ook aanwezig bij ‘Maak je Broodje Burger, meester met Hans Slagboom’. In augustus en september bezoekt onze nieuwe burgemeester Hans Slagboom namelijk alle wijken en kernen om inwoners te ontmoeten. Kijk voor de data en locaties op www.dongen.nl.

Portefeuillewisseling binnen de fractie
Met het begin van dit nieuwe politieke seizoen verwelkomen wij ook enkele veranderingen binnen onze fractie. Er is een portefeuillewisseling (woordvoerderschap over bepaalde onderwerpen) geweest die ervoor zorgt dat we onze expertise beter kunnen inzetten in de komende periode. Chris de Boer zal de portefeuille Armoede overnemen, terwijl Coert van Os zich ook zal focussen op Verkeer en Duurzaamheid. De volledige verdeling van de portefeuilles is hier te raadplegen.

Aftrap van het nieuwe jaar
Om het nieuwe seizoen goed van start te laten gaan, hebben we traditiegetrouw een gezellige ledenbarbecue georganiseerd. Het was een mooie gelegenheid om elkaar informeel te ontmoeten en de plannen voor het komende jaar uit te wisselen. Daarnaast vond er vorige week een aftrapbijeenkomst plaats met de gehele gemeenteraad bij Businesspoint Dongen.

Doe mee en denk mee!
Het CDA Dongen - 's Gravenmoer staat ook dit jaar weer open voor uw mening en ideeën. Heeft u vragen, opmerkingen, of wilt u actief bijdragen aan de toekomst van onze gemeente? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen! U kunt ons bereiken via [email protected] of App naar 06 - 200 402 95.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.