Aart Batenburg
Mijn naam is Aart Batenburg (77), ik woon samen met mijn vrouw Corrie al sinds 1970, met uitzondering van 3 jaar Curacao, in onze mooie gemeente Wijk bij Duurstede. Ik ben al jarenlang maatschappelijk betrokken in onze gemeente. Zowel voor het CDA als ook kerkelijk in diverse functies binnen de Protestantse Gemeente. Zo mocht ik onze gemeente dienen als wethouder(1992). Ik heb mee mogen werken aan de samenvoeging van de 3 CDA afdelingen (1996) van onze schitterende kernen tot het CDA Wijk bij Duurstede en ben o.a. bestuurslid geweest van de Voedselbank en een scholengemeenschap.
Mijn werkzame leven heb ik doorgebracht bij het Korps Rijkspolitie, de Algemene Verkeersdienst in Driebergen en in het bedrijfsleven als trainingsmanager Commerciële en Managementtrainingen en leadauditor ISO-systemen.
Gezien mijn achtergrond voel ik me betrokken bij optimale verkeersveiligheid in onze kernen. Zoeken naar slimme oplossingen die de doorstroming van het verkeer, met natuurlijk oog voor de veiligheid van onze jonge (schoolgaande) fietsers en voetgangers, bevordert. Zowel in de kernen als ook in de buitengebieden. Zeker nu door de uitbreiding van woningen het verkeer nog meer zal toenemen. Het CDA pleit er al langer landelijk voor dat het aantal slachtoffers omlaag moet. Daar gaat namelijk veel menselijk leed achter schuil. Niet alleen van mensen die zelf slachtoffer werden, maar ook van mensen van wie hun naaste slachtoffer werd van een ongeval. Daarom wordt het hoog tijd dat weer stevig wordt ingezet op handhaving op meerdere onderwerpen, zoals snelheidscontrole in o.a. de 30 km gebieden en het gebruik van de mobiele telefoon op de fiets en in de auto, om de pakkans te vergroten. Verder moeten we samen met de provincie inzetten op veilige weginrichting, fiets- en oversteekplaatsen op onze N-wegen, met name de gevaarlijke oversteekplaats kruising N229 / Groenewoudseweg bij de Jonge Graaf waar nog als enige kruising van de N229, 80 km per uur gereden mag worden.
Ook voel ik mij betrokken bij de culturele sector in onze gemeente. De coronacrisis heeft de culturele sector hard geraakt: museum en theater moesten dicht, festivals en concerten werden afgelast en de repetities van orkesten, koren en toneelverenigingen werden stopgezet. We misten de inspiratie en de ontspanning die kunst en cultuur brengen. Het is de reden om alles op alles te zetten om te voorkomen dat de crisis leidt tot blijvende schade in de culturele sector en het rijke verenigingsleven in onze gemeente.