24 mei 2017

Afvalbeleid Waddinxveen: aan de bak!

Afgelopen dinsdagavond is door de gemeenteraad van Waddinxveen unaniem het raadsvoorstel voor het nieuwe afvalbeleid aangenomen. Op zich niks spannends, ware het niet dat het nieuwe afvalbeleid een voor Waddinxveense begrippen radicale breuk met het verleden betekent. Ook Waddinxveen ontkomt namelijk niet aan de doelstelling om de hoeveelheid restafval sterk te reduceren om zo tariefverhogingen te voorkomen.

Het nieuwe beleid zet in op een sterke reductie van het restafval door actief afval scheiden te faciliteren én te belonen. Daarnaast heeft het CDA samen met WeWa en PvdA/GroenLinks een motie ingediend om ook bedrijven, ondernemers en detailhandel te laten aanhaken bij de reductie van het restafval. Ook de motie is unaniem door de gemeenteraad aangenomen. We zullen nu met belangstelling de uitwerking door het college volgen.

Vervolgens mogen we als inwoners van Waddinxveen aan de bak, want een massale gedragsverandering voor afvalscheiding is essentieel om de ambities te verwezenlijken. En dat is tenslotte beter voor het milieu, beter voor de gemeente én beter voor uw portemonnee!

Ruud Vink

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.