23 november 2017

Bastienne Prins voert CDA-lijst aan

Bastienne Prins is door de leden gekozen tot lijsttrekker voor het CDA bij de aankomende gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018. Dat gebeurde tijdens de Algemene Ledenvergadering op 23 november jl. waar de kandidatenlijst werd vastgesteld. Prins is momenteel directeur/bestuurder van de Stichting MOZ-Art (muziekonderwijs Zuidplas). 

Als nieuwkomer in de politiek vindt Prins dat iedereen de verantwoordelijkheid heeft op zijn of haar wijze een steentje aan de opbouw en verbetering van de maatschappij bij te dragen. “Gezien de ervaring in mijn professionele carrière en mijn vrijwilligerswerk denk ik dat het nu een geschikt moment is mijn competenties in te zetten voor de plaatselijke politiek. Het CDA is de partij waarvan het gedachtegoed mij aanspreekt en waarin ik mij zelf herken. In die partij zijn idealisme en realisme in balans. Ik ga voor ‘Wel voelen/Welzijn in Waddinxveen’, want met dat dorp voel ik me al 32 jaar verbonden”, aldus Prins. 

Verder presenteert het CDA een gevarieerde kieslijst met de huidige raadsleden Niek de Boer en Trix de Kruijff op de plaatsen 2 en 3. Nieuwkomers op de lijst zijn wooncorporatie-adviseur Frans Schwiebbe (4), bodemkundig projectleider Gerard Breugem (5) en constructeur projectleider Erik Verweij (7). Ook jongeren krijgen bij het CDA volop kansen, zo complementeren twee 18-jarigen de top 8: ICT-student Julian Krijgsman staat op plek 6 en student journalistiek Niels van Arkel bezet de 8e plek. 

Met het vaststellen van de kandidatenlijst heeft het CDA een belangrijke eerste stap gezet richting de verkiezingen in maart volgend jaar. Op de nieuwjaarsbijeenkomst begin januari wordt de officiële aftrap van campagne gegeven, die deze keer onder leiding staat van Ruud Vink. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.