29 juni 2010

Engelstalige vervolgstudie WI rapport over een sociale vlaktaks

Op 23 juni vond in Brussel een bijeenkomst plaats waar de Engelstalige vervolgstudie 'Flat but fair: a proposal for a socially flat rate tax' werd gepresenteerd. In deze vervolgstudie is ook aandacht besteed aan buitenlandse ervaringen met de vlaktaks. De bijeenkomst werd georganiseerd door het Centre for European Studies (CES).

Door Raymond Gradus werd de belangrijkste elementen uit het rapport toegelicht. (presentatie Raymond Gradus) Vervolgens gaf Lothar Funk (Hoogleraar aan de Economische Faculteit van de Universiteit Düsseldorf) commentaar op het artikel en deze presentatie. (sheets Lothar Funk) Hierna vond een geanimeerde discussie plaats met de aanwezigen, waaronder specialisten uit verschillende landen, het commissie apparaat en verschillende Brusselse denktanks.
Het Nederlandse rapport en de Engelse vervolgstudie zijn mede tot stand gekomen door financiële steun van het CES, de Europese denktank voor de christendemocratische partijen in Europa. Op dit moment zijn 19 Wetenschappelijk Instituten lid van het CES. Meer informatie over het CES en haar activiteiten vindt u op de website www.thinkingeurope.eu.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.