Teun Visscher


'Ik sta voor een duurzame en veilige samenleving, waarin we genieten van alles dat groeit en bloeit. Nu en in de toekomst!' 

Ik ben geboren in Kampen en opgegroeid in Amersfoort. Na mijn studie Weg- en Waterbouwkunde aan de HTS te Utrecht en studie Strafrecht en Criminologie aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam werk ik alweer lange tijd binnen de politieorganisatie waar ik – nationaal en internationaal - verschillende strategische functies heb vervuld. Ik ben getrouwd en vader van een groter wordend gezin met kinderen en kleinkinderen.

Verdieping in de belangrijke taken van het waterschap maken mij alleen maar enthousiaster om de dingen die ik in mijn werk leerde ook te benutten in onderwerpen die ook maatschappelijk belangrijk zijn. 

We zien het weer anders worden en onderzoek toont aan dat het klimaat daadwerkelijk aan het veranderen is. Korte en heftige regenbuien, warmere zomers en een stijgende zeespiegel. Het is urgent en actueel. Het waterschap heeft daar een belangrijke en groter wordende taak in. En voor deze taak draag ik medeverantwoordelijkheid als lid van het Algemeen Bestuur van het Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard. 

Het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard beheert dijken, sluizen en gemalen in het gebied tussen Rotterdam, Zoetermeer, Gouda en Krimpenerwaard. In het beheergebied liggen ook Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel, Lansingerland, Zuidplas en Waddinxveen. 
De vele waterwegen, fietspaden, boerderijen, weilanden, klompen- en wandelpaden, monumenten, stedelijke drukte, recreatiemogelijkheden en natuur: een prachtig gebied om te werken, wandelen, te fietsen, te verblijven en te genieten!

Ik wil dat ook komende generaties kunnen blijven genieten van die natuur. Maar ook dat zij eten en drinken hebben dat geproduceerd wordt door een sterke agrarische sector. Vanuit de kernwaarde rentmeesterschap vind ik het belangrijk om verantwoordelijkheid te nemen voor wat ons gegeven wordt, dat op een zorgvuldige manier te beheren en zo over te dragen zoals we die hebben ontvangen of eigenlijk beter! En dat wil ik doen samen met alle anderen in de waterketen. Daarom zet ik mij in op het stimuleren van duurzaamheid en produceren op een manier die de natuur het minst belast en verantwoord omgaat met het milieu. 
Zorgvuldig. Door samenwerken. Door ruimte en vertrouwen te geven aan mensen en organisaties en de onderlinge verbondenheid stimuleren. Met een open en naar buiten gerichte bestuursstijl en bereid verantwoording af te leggen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.