02 juli 2024

Karien, Hugo, Hanke, Marnix en Vivianne: bedankt!

 

Vandaag treedt het nieuwe kabinet aan. Dat betekent ook dat wij van onze eigen bewindspersonen afscheid nemen: Karien van Gennip, Hugo de Jonge, Hanke Bruins Slot, Marnix van Rij en Vivianne Heijnen. 

Marc Janssens en André Poortman van het Wetenschappelijk Instituut bezochten hen voor een afscheidsinterview. Waar zijn ze trots op, wat had ze nog graag willen bereiken en met welke waarden bedreven zij politiek? 

De hoogtepunten van die interviews kun je hier bekijken. Wil je liever alle gesprekken terugluisteren? Dat kan via jouw favoriete podcast-app

De afgelopen twee en een half jaar hebben zij zich onvermoeid ingezet voor een fatsoenlijk land. Karien zorgde voor meer zekerheid op de arbeidsmarkt en betere ondersteuning van gezinnen. Hugo maakte van de woningmarkt weer volkshuisvesting. Hanke stond voor onze waarden en normen. Eerst als minister van Binnenlandse Zaken door het versterken van de rechtsstaat. Daarna op Buitenlandse Zaken met het voortzetten van de steun aan Oekraïne. Marnix werkte aan eerlijk en eenvoudig belastingstelsel en Vivianne maakte zich hard voor de bereikbaarheid van heel Nederland. 

We zijn dankbaar voor de tomeloze inzet van Karien, Hugo, Hanke, Marnix en Vivianne! Op het congres van 9 november nemen wij gepast afscheid van hen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.