Monnickendam
Speerpunten voor Monnickendam
- Ontwikkeling Galgeriet. Het CDA Waterland staat voor het met volle kracht voortzetten van de inspanningen voor de omvorming van het Galgeriet tot een hoogwaardige wijk met woningbouw en maatschappelijke functies.
- Woningbouwlocatie Regenboog. CDA Waterland wil de realisatie van het plan voor de bouw van 41 wooneenheden, waaronder zorgappartementen.
- Sporthal Pierebaan. Het CDA Waterland wil een nieuwe multifunctionele sporthal ter vervanging van sporthal ‘t Spil. Binnen het door de gemeenteraad vastgestelde zoekgebied tussen de Pierebaan en de Marijkestraat opteert het CDA voor een invulling die de lokatie Marijkeveld zoveel mogelijk ontziet.
- Koersbepaling locatie sporthal ‘t Spil. In de komende raadsperiode wil het CDA Waterland een start van de actieve planvorming voor de invulling van de vrijkomende locatie van sporthal ‘t Spil met woningbouw en economische functies.
- Sportpark Markgouw. Het herschikken en de renovatie van het sportpark Markgouw in Monnickendam is tot nu toe niet eenvoudig gebleken. Het CDA Waterland wil in de komende bestuursperiode samen met de gebuikers van het sportpark komen tot een plan van aanpak, om aansluitend de herschikking en renovatie te realiseren.
- Verkeer en parkeren binnenstad. Er zijn in de binnenstad van Monnickendam dringend aanpassingen nodig. Het CDA Waterland gaat voor een aanpak in overleg met belanghebbenden (bewoners en ondernemers)
Speerpunten voor Waterland
- Behoud van voorzieningen. Het CDA Waterland staat pal voor het behoud van de voorzieningen die de gemeente Waterland rijk is. Centra zoals de dorpshuizen, de Bolder en kerken, waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten en elkaar kunnen leren kennen zijn onmisbaar.
- Onderhoud openbare ruimte. Het CDA Waterland maakt zich sterk voor een goed en adequaat onderhoud van het openbaar groen en de openbare buitenruimte. Wij vinden dat het beleid en de uitvoering dringend moeten worden aangepast en zijn bereid hier budget voor vrij te maken.
- Het CDA Waterland blijft zich ook in de komende bestuursperiode met kracht inzetten om te komen tot het bouwen van woningen. Er is een grote behoefte aan woningen voor starters, senioren en mensen met een kleine portemonnee en eenpersoonshuishoudens. Het CDA Waterland wil extra aandacht voor de lastige positie van deze doelgroepen bij het vinden van een geschikte huur- of koopwoning. In nieuwe projecten willen wij meer woningen voor deze doelgroepen realiseren.
- Het CDA Waterland stelt het instellen van een Wmo reserve voor. Een resterend saldo in de Wmo in een begrotingsjaar wordt in dat geval in de Wmo reserve gestort en verdwijnt niet in de Algemene Middelen.
- Samenwerking in de regio. Het CDA Waterland kiest voor regionale samenwerking waar nodig en mogelijk. Zeker om de zelfstandigheid te behouden kan de gemeente zich niet veroorloven om op een eiland te functioneren en met de rug naar de omgeving te staan.
- Dijkversterkingen. De versterkingen van de Waterlandse Zeedijk en de Omringdijk van Marken hebben ook de komende jaren een grote impact. Het CDA Waterland wil dat kansen worden benut om gekoppeld aan de dijkversterkingen (recreatieve) voorzieningen tot stand te brengen.
- Gematigde stijging woonlasten. Wij willen als CDA Waterland dat de gemeente een goed en degelijk financieel beleid voert. Wij vinden dat de financiële middelen die voorhanden zijn duurzaam en verantwoord moeten worden ingezet.
- Glasvezelnet. Het CDA Waterland wil een glasvezelnetwerk tot in alle uithoeken van de gemeente. Alleen dan krijgen alle inwoners de mogelijkheid om optimaal gebruik te maken van het complete pakket aan digitale diensten.
- Verkeer. In de historische kernen en in woonwijken ervaren bewoners hinder en overlast van snel rijdend en zwaar verkeer. Ook neemt de parkeerdruk toe. Het CDA Waterland wil dat belanghebbenden worden betrokken bij de aanpak.